Tyrimas, padėsiantis išvengti maisto produktų, kurie jums netinka
Naujausi mokslo duomenys įrodo sveiko žarnyno svarbą mūsų savijautai. Šiandieninės mokslinės studijos patvirtina, kad mūsų žarnynas yra tiesioginis ir be galo svarbus „žaidėjas“, nuo kurio priklauso mūsų bendra sveikata. Žarnyne ne tik yra virškinamas maistas – jo funkcionavimas veikia įvairias mūsų organizmo sistemas, ypač imuninę ir nervų.
Nesuvirškintas maistas gali sukelti lėtinį uždegimą
Viskas, ką suvalgome arba kas patenka į mūsų organizmą su maistu, yra „darbas“ mūsų organizmui. Žarnynas turi susidoroti su tuo, ką suvalgėme: pasiimti viską, kas gera, ir išmesti tai, kas kenksminga. Šį svarbų darbą atlieka ne tik įvairūs virškinimo fermentai, kuriuos gamina kasa, kepenys, žarnyno ląstelės bet ir žarnyno imuninė sistema bei žarnyne esanti mikrobiota. Žarnyno sienelės yra sudarytos iš trijų apsauginių sluoksnių – gleivinės, žarnyno imuninės sistemos ląstelių ir žarnyne gyvenančios mikrobiotos. Šie trys sluoksniai drauge yra vadinami žarnyno barjeru. Sveiko žarnyno barjeras atrenka, kurioms medžiagoms yra leidžiama patekti į kraujotaką, o kurioms – ne. Sutrikus pusiausvyrai tarp šių trijų sistemų, susidaro žarnyno barjero pralaidumas, o padariniai aiškūs – nesuvirškintos maisto dalelės patenka į kraują. Imuninė sistema atpažįsta jas kaip svetimas ir pradeda prieš šias maisto daleles gaminti IgG klasės antikūnus. Taip organizme formuojasi lėtinis uždegimas. Moksliniai tyrimai rodo, kad šis uždegimas gali išprovokuoti tokius sveikatos sutrikimus, kaip migreniniai galvos skausmai, dirgliosios žarnos sindromas, depresija, lėtinis nuovargis bei daryti įtaką tam tikrų autoimuninų ligų pasireiškimui.
Kuo daugiau produktų ištirsite, tuo galėsite įvairiau maitintis
Maisto produktų, prieš kuriuos kraujyje yra susidarę IgG antikūnai, atsisakymas yra pirmas žingsnis siekiant sumažinti organizmo uždegimą ir pagerinti savijautą. Visgi pasirenkant maisto netoleravimo (IgG sukelto padidinto jautrumo maistui) kraujo tyrimą, svarbu atkreipti dėmesį į keletą ypač svarbių momentų: Atlikus tyrimą ir išsiaiškinus produktus, kuriuos jums reikėtų išbraukti ir savo raciono, saugiai galėsite vartoti tik tuos produktus, kuriuos išsityrėte ir kuriuos toleruojate. Taigi – kuo daugiau produktų išsitirsite, tuo didesnį jų pasirinkimą turėsite, pavyzdžiui, išsityrus 50 produktų ir tyrimo metu paaiškėjus, kad iš jų 10-ties produktų jūsų organizmas tuo metu netoleruoja, savo mitybai galėsite naudoti tik 40 produktų. Tokia „apribota“ ir skurdi mityba ne tik neužtikrins visų maistinių medžiagų poreikio, bet ir neigiamai atsilieps žarnyno sveikatai. Taigi daugiau ištirtų maisto produktų leis maitintis įvairiau ir sveikatai palankiau.
Pasirinkite jums tinkamiausią tyrimą
Austrų mokslininkų sukurtas unikalus tyrimas „Fox“, kuriuo nustatomas padidintas jautrumas maistui (maisto netoleravimas), šiandien yra bene inovatyviausias ir tiksliausias tyrimas iš kraujo. Tai vienintelis tyrimas, kuris atveria daugiau galimybių skirtingas mitybos sistemas pasirinkusiems žmonėms.
Tik Rezus.lt laboratorijoje galite išsirinkti iš 4 skirtingų „Fox“ tyrimų jums tinkamiausią: „Fox“ (283 maisto produktai), „Fox Omnivore“ – visavalgiams (163 maisto produktai), „Fox Vegan“ – veganams (170 maisto produktų) bei „Fox Vegetarian“ – vegetarams (167 maisto produktai). Atlikus bet kurį iš siūlomų tyrimų, gauti rezultatai ne tik parodys organizmo reakciją į tuometinę jūsų mitybą, bet drauge su rezultatais pateiktoje interpretacijoje bus nurodyta ir kuo pakeisti netoleruojamą produktą. Alternatyvių maisto produktų sąrašas padės saugiai pakeisti netoleruojamus produktus neribojant jūsų kasdienės mitybos.
Būkite sveiki!